提示信息
您好,欢迎来到 琥珀教育 免费注册
用户信息...
Cherleen Zhang的博客
姓名:Cherleen Zhang
擅长国家:英国
电话:22378618
Email:cherleenzhang@amberedu.com
个人介绍:对学生的未来职业方向规划能准确清晰定位,了解学生的需求和顾虑,有针对性地给出解决方案。 想,就要做。从现在开始,让我来帮助你,成为一个比自己想象更优秀的人

统计信息

已有 679 人来访过
积分: 863 日志:76 相片: 130

博文分类

  • 正在加载...

博文

  • 6月7日雅思考试内容解析:高考和雅思,哪个更难?(2018-06-09 16:06)

    [编辑] [删除]

    相关国家:

    1 听力 一、 考试概述:

    高考和雅思,哪个更难,咱们来见识下吧!

    今天的听力中又出现了地图题,今年的频次太高了,同学们必须好好复习(以及预习了),大概率会考到呀~

    Section 1跑步者俱乐部 10填空

    Section 2 旅游(新题)4地图+6选择

    Section 3美术作品(新题)5匹配+5单选

    Section 4 Aqueducts from the fish farm 10填空

    二、具体题目分析:

    Section 1 跑步者俱乐部(新题)10填空

    1 partner

    2 hospital

    3 stadium

    4 session

    5 speed

    6 9.15

    7 lake

    8 Germany

    9 party

    10 weeks

    Section 2 旅游(新题)4地图+6选择

    11 E

    12 B

    13 I

    14 D

    15 A

    16 A

    17 C

    18 C

    19 B

    20 C

    Section 3 美术作品(新题)5匹配+5单选

    21 F

    22 C

    23 E

    24 G

    25 A

    26 A

    27 C

    28 C

    29 A

    30 C

    Section 4 Aqueducts from the fish farm 10填空

    31. Worry about the genetically modified fish to escape

    32. Breed special fish such as tuna

    33. Structure is not only eco-friendly but also strong

    34. Seaweeds can be made to be cosmetics

    35. Government should develop special one for agriculture, recreation activities and shipping

    36. On the coast

    37. To save the local fishing business

    38. To protect it from destroying by a storm

    39. Lack of young fish

    40. Fish is main source of seafood and produces food for hospitality industry

    2 阅读 一、 考试概述:

    本次考试的文章是两篇旧题一篇新题,这次考试第一篇文章依旧是比较简单的判断题和填空题。但第二篇文章和第三篇文章出现了大量的令考生很头疼的配对题,特别是第三篇文章内容本身是较难理解的说明文,再加上出现了配对题和对全篇理解的多项选择题,题目完成起来难度较大,考试中需要大家合理安排时间。

    二、具体题目分析

    Passage 1:

    题目:Ancient hooks of Maori people in New Zealand

    题型:判断题8+填空题5

    新旧程度:旧题

    文章大意:主要讲新西兰毛利人的鱼钩的背景和发展

    参考文章:

    暂无

    参考答案:

    判断题:

    1. Purpose of the Maori hooks was misunderstood. TRUE

    2. Fishing in New Zealand was harder than Pacific. NOT GIVEN

    3. After moving to New Zealand, Maori changed hook materials. TRUE

    4. Shape of Maori hooks was restricted by materials. TRUE

    5. Quality of European hooks is same with Maori hooks. FALSE

    6. Early European hooks were gifts given by Maori. NOT GIVEN

    7. European hooks and Maori ones worked in similar ways. FALSE

    8. After Anderson arriving, Maori already began agriculture. TURE

    填空题:

    9. valued hooks kept as jewelry

    10. metal items like nails

    11. European collectors became interested

    12. hooks that were fake

    13. modern boats

    Passage 2:

    题目: Western immigration of Canada

    题型:段落主旨配对8+人名匹配3+填空题2

    新旧程度:旧题

    文章大意:主要讲加拿大政府想吸引更多的人移民到加拿大西部,并讲了加拿大政府为此做的一些努力。

    参考文章:

    暂无

    参考答案:

    段落主旨配对:

    List of Headings

    i Not all would stay in Canada forever

    ii Government’s safeguard in the West

    iii Eastern Canada is full

    iv Built-up of the new infrastructure

    v British domination in community

    vi Ethnics and language make-up

    vii Pursing a pure life

    viii Police recruited from mid class families

    ix Demand of western immigration

    x First major urban development of the West

    xi Attracting urban environment

    xii Advertising of Western Canada

    14. ix

    15. ii

    16. iv

    17. x

    18. vi

    19. i

    20. vii

    21. xii

    人名匹配题:

    22. C

    23. A

    24. C

    填空题:

    25. government

    26. railway

    Passage 3:

    题目:The introspection of perception in behaviorist investigation

    题型:判断题3+填空题3+段落细节配对题 4+多选题 4

    新旧程度:新题

    文章大意:介绍了行为主义者对感觉和知觉的研究

    参考文章:

    暂无

    参考答案:

    判断题:

    27. NO

    28. NO

    29. YES

    填空题:

    30. observe

    31. complex

    32. feelings

    段落细节配对题:

    33. E

    34. C

    35. F

    36. A

    多选题:

    37-40. ACEF

    3 写作 TASK 1

    此次小作文为静态表格题,具体数值的单位及时间待补充。

    (Word Count 150)

    The table below are the use of water by four different countries. Make summaries by selecting and reporting the main features. Make comparisons where relevant.

    The provided figures give information on the industrial, agricultural and domestic use of water in four different countries,including Egypt, Saudi Arabia, New Zealand and Canada.

    In Egypt and Saudi Arabia, the majority of water goes to the agricultural sector,

    constituting 82 and 64 respectively. By contrary, domestic water use only account for approximately 10 and industrial water use makes up 10 and 30 respectively in these two countries.

    On the other hand, the agricultural use contributes to only 44 and 11 in New Zealand and Canada. On the contrary, these two countries consume more water for industrial purposes (46 and 53) and only less than ten in domestic use (8 and 6).

    Overall, water usages in different sectors vary significantly from country to country. The largest amount of water is used in Egypt and Saudi Arabia is agricultural sector while in Canada and New Zealand it is industry.

    TASK 2

    题目类别:社会类  

    提问方式:优缺点

    考试题目:

    Today many young people change their jobs or careers every few years. What do you think are the reasons for this? Do you think the advantages outweigh its disadvantages?

    Word count (275)

    It is quite common today for young people to frequently change their jobs in a short period of time. There are several underlying reasons behind such phenomenon and personally, I believe that the negative effects outweigh its positives ones.

    Reasons for the youth making swift decisions on taking an alternative job vary. The most intuitive one is that their monthly pay tends to be higher after a shift of company. For example, graduates with one-year work experience in programming are likely to earn double the amount of salary in another company because the whole market is in need of proficient programmers. Another possible reason lies in the fact that some young people seek what their true interest lies through the whole process, unlike the last several generations who intend to seek a stable and life-long job.

    It is true that changing jobs with a high frequency brings in quick money and chances to try out. However, almost the same effects can be achieved by staying in the same job for several years if one concentrates on one small field and becomes an expert in this area. This is mainly because the job market is always in need of professionals with top skills and entrepreneurs are more than willing to pay top salaries to such people. Apart from that, instead of constantly shifting jobs, sticking to one area and building interested in it after becoming familiar with the work is another way to find one’s true interest.

    In conclusion, even though, changing jobs repeatedly makes it possible for the young to find an entertaining and highly-paid job, it may cause more damage to their future career.

    4 口语 一、考试整体概述:

    以下为6月份本场高频题,请考生扎实准备

    1. Describe a popular comic actor/actress

    2. Describe a sports person you admire

    3. Describe someone who is talkative

    4. Describe someone who is a good parent

    5. Describe a popular person you know

    完整版题库:

    完整版 | 5-8月雅思口语题库-Part 1

    完整版 | 5-8月雅思口语题库-Part2+Part3(上)

    完整版 | 5-8月雅思口语题库-Part2+Part3(下)

    二、本场难题及解析

    Describe a sports person you admire

    You should say:Who the person isWhat sport he or she doesWhen you first hear about this personAnd explain why you admire him or her

    I’d like to share with you the feeling about my idol, Zhengzhi. He is a successful professional football player.

    As a midfielder in the football field, he is not tall but very strong, which contributes to his performance in the match. Yet, since he retired from the national team, he gained weight and looked tubby.

    As far as I know, he is very traditional. He always likes to collect traditional Chinese paintings. Besides, he also likes to read historic books and play Chinese chess. From last year on, in order to keep fit, he began to go jogging. Every morning, he gets up very early and jogs along a small park situated beside his home. He is very perseverant no matter it rains or snows. Through his effort, now he is stout.

    Although he has contributed a lot to the nation and gained great honors for his excellent skills in football, he is very modest and never asks for privilege. This, I believe, is the most significant reason why I admire him so much.

    (73)次阅读   |  (0)个评论

    评论

    2012-10-14 09:35:27 景枫
    很幸福? 很幸福? 很幸福? 很幸福? 很幸福? 很幸福? 很幸福?
    2012-10-14 09:35:27 景枫
    很幸福? 很幸福? 很幸福? 很幸福? 很幸福? 很幸福? 很幸福?
    发评论
    上一页1237